Videokonferencia

2005. januárjától a Nyugat-Magyarországi Egyetem Rektori Hivatalában (B épület, 1. emelet) átadásra került egy videokonferenciák megtartására alkalmas helyiség, illetve egy modern videokonferencia berendezés.

2005. januárjától a Nyugat-Magyarországi Egyetem Rektori Hivatalában (B épület, 1. emelet) átadásra került egy videokonferenciák megtartására alkalmas helyiség, illetve egy modern videokonferencia berendezés.

Ezzel egyidőben átadásra került a Geoinformatikai Karon egy hasonló kiépítettségű berendezés. Mindkét eszközt az Egyetemi Informatikai Központ pályázat útján nyerte el. A KFIIF2005 pályázat keretében a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi karunkon is bővült eggyel a videokonferencia végberendezéseink száma. A többi külső karon - ideiglenes megoldásként - egy egyszerűbb végberendezés került kihelyezésre.

Az kiépített videokonferencia rendszer alkalmas arra, hogy értekezleteket, előadásokat, továbbképzéseket a 7 kar bevonásával úgy rendezhessünk meg, hogy nem kell az utazásra időt szakítani.

A videokonferencia terem számítógépes helyfoglalási rendszere már működik. A helyfoglalást Horváth Nóra (tel.: 518-126) intézi.

Szakmai kérdésekben Petyus András rendszergazda áll rendelkezésre (tel.: 06 30 3969-433), a videokonferencia használatában, üzemeltetésében Szászi Tamás (tel.: 518-293) segít.

A videokonferencia berendezéssel kapcsolatban további információk a következő honlapon található: www.vidkonf.niif.hu

Az Egyetemi Informatikai Központ kísérletképpen a vírusirtó beszerzése kapcsán használta ki elsőként ezt az új lehetőséget. Rendszeresen használjuk a berendezést a karokkal való kapcsolattartásban. Munkatársaink például a CISCO továbbképzés keretében heti rendszerességgel használják a rendszert.

Elérhetőség

EGYETEMI INFORMATIKAI OSZTÁLY
“B” ÉPÜLET (Földszint jobbra, folyosó vége)
Sopron Bajcsy-Zs. u. 4.
Tel: (00 36) 99/518-770
e-mail: eik@uni-sopron.hu

INFORMATIKAI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT
“GT” ÉPÜLETE (Földszint, jobbra)
Sopron Bajcsy-Zs. u. 9.
Tel:(00 36) 99/518-293
e-mail: szolgaltato@uni-sopron.hu

Informatikai Szolgáltató Központ nyitvatartása

hétfő-csütörtök: 900 - 1430

péntek, szombat, vasárnap: zárva